Styrk fagligheden og få redskaber til at optimere børnegruppen mentalt og motorisk
Foredrag og kurserne vil tage udgangspunkt i sanseintegration, herunder de primære sanser, hjernen, nervesystemet, leg og samvær. Indholdet skræddersys efter jeres ønsker.
Hvorfor skal vi sætte fokus på sansestimulation?
Der er stor bevågenhed på børn i mistrivsel, men I må ikke glemme den store gruppe af børn der er i god trivsel, der skal forblive i trivsel. De skal til stadighed udfordres, så de kan indtage verden og bevare deres nysgerrighed. De skal udfordres sansemotorisk hver dag gennem betydningsfulde aktiviteter.
Eksempler på kurser og foredrag
- Temadag/pædagogisk dag: Om børns sansemotoriske udvikling og de primære sanser, 3 – 7 timer.
- Fyraftensmøder/personalemøde: F.eks. om børn i udsatte positioner, ca. 3 timer
- Forældremøde: Leg og bevægelse som grundstenene for børns udvikling og læring, ca. 2 timer
- Kursusforløb 2-6 dage: Grundkursus i grundmodellen om børns sansemotoriske udvikling
I vil få viden, inspiration og konkrete redskaber der kan bruges direkte i praksis.
Mulige emner
Gennemgang af de primære sanser. Følesans, labyrintsansen og kinæstisisansen.
Med den rette sansepåvirkning kan den voksne bl.a. regulerer barnets arousal, sociale kompetencer, barnets selvværd mm. Dette sker bl.a. gennem sansestimulering, da det påvirker hjernestammens opfattelse af sanseindtryk.
Det er nemlig muligt at ændre hjernens og kroppens måde at modtage og reagerer på sanseindtryk.
Andre muligheder er at gå i dybden med børnegrupper i udsatte positioner:
• De overaktive børn /stille indadvendte børn
• Børn der skal have støtte i de sociale relationer
• Børn der onanerer urimelig meget eller er selvskadende på anden vis
• Præmature børn
• Børn der generelt skiller sig ud fra deres jævnaldrende
Med det sansemotoriske arbejde kan vi nå langt omkring. Det er vigtigt at fagpersonalet og forældre kan komme til at forstå hvorfor nogle børn handler uforstående. Ofte kan små tiltag ændre barnets adfærd.
Pris
Prisen afhænger af hvor mange deltager der kommer. Hvor i landet I befinder jer, og selvfølgelig hvilke type kursus/foredrag I ønsker jer.
Det siger mine kunder ...
I Nyborg Kommune, har vi haft 140 medarbejdere fra vores daginstitutioner og dagpleje, samlet til en temaaften i motorikkens tegn. Lene holdt et oplæg om vigtigheden af at hjælpe børn, så de får de bedste betingelser til at udvikle relationer, kunne koncentrere sig og samtidig forblive nysgerrige. Følelsen af at sidde sammen, og få inspiration til at styrke børnenes udvikling, gav så god energi. Lene har været til stor inspiration, og vi kan se at det har gjort en forskel i medarbejdernes arbejde.Karina Rasmussen og Dorthe Lynggren, Nyborg Kommune
Vi har haft et forløb med motorikvejleder Lene Knudsen i sundhedsplejens forældregruppe/ mødregruppe for sårbare forældre med deres spædbarn i Hvidovre Kommune. Det har været en stor fornøjelse at have besøg af Lene. Hun er imødekommende, glad og har en god energi, og guider forældrene gennem legene med deres børn, er opmuntrende og anerkendende. Vi har set hvordan forældrene er blevet mere modige og trygge ved at lege med deres barn og der er sket stor motorisk udvikling hos børnene over forløbet. Vi vil på det varmeste anbefale Lene, hun er faglig og socialt meget kompetent.Kristine Dambo Hansen, Familiebehandler Hvidovre Kommune
Lene Knudsen har uddannet vores 30 dagplejere i motorisk grundkursus - Herlev modellen. Lene har med sin store faglig kapacitet, sine mange års erfaring og anerkendende facilitering af indholdet, formået at give vores dagpleje et fagligt løft. Undervisningen har været en meget fin blanding af teori og praksis. Vi kan på det varmeste anbefale Lene, som underviser, da hun på alle måder er i øjnehøjde med sine tilhører.Hanne Jespersen, Leder af Herlev Dagplejen